Antihistamintabletter och orallösningar


Visa per sida
Sortera efter

Telfast är en laktosfri allergimedicin, dvs. en antihistamin, som inte orsakar trötthet och vars effekt varar i 24 timmar. Dess verksamma ämne är fexofenadin. Telfast-tabletter används för att lindra symptom vid hösnuva (säsongsbunden allergisk snuva) såsom nysningar, kliande, rinnande eller täppt näsa och kliande, röda och vattninga ögon hos vuxna och minst 12-åriga ungdomar.

8,06
1 styck = 0,81 €

Kestine ger hjälp vid allergisk snuva (t.ex. pollenallergi), kliande ögon och hudreaktioner orsakade av myggbett samt nässelutslag. Det är den enda allergimedicinen som innehåller ebastin som verksamt ämne. Kestine hör till gruppen antihistaminer, som lindrar allergisymptom genom att förhindra histaminets verkan i kroppen. Till barn under 12 år och för långvarigt bruk endast enligt läkares föreskrift.

7,47
1 styck = 0,75 €

Kestine Lyo är ett antihistamin som lindrar kroppens allergisymptom genom att förhindra effekten av histaminet. Kestine Lyo smälter på tungan utan någon vätska. Det verksamma ämnet i Kestine Lyo är ebastin. Kestine 20 mg är avsett för behandling av svåra allergiska reaktioner vid följande tillfällen: allergisk snuva, säsongsbunden och året runt, vilken i allmänhet framträder som nysningar och rinnande snuva samt allergiska symptom i ögonen, såsom röda, kliande och svidande ögon. För långvarigt bruk och för barn under 12 år endast enligt läkares ordination.

9,96
Zyrtec är en allergimedicin, som innehåller det verksamma ämnet cetirizin. Zyrtec är tänkt för behandling av näs- och ögonsymptom i samband med säsongbunden och året runt förekommande allergisk snuva och för behandling av kroniska nässelutslag hos vuxna och barn över 6 år. Långvarigt bruk och användning av barn under 6 år endast på läkarordination.
16,28

Heinix-tabletternas verksamma ämne setiritsin är en snabbverkande och effektiv allergimedicin, det vill säga en så kallad antihistamin. Heinix används för att behandla allergiska besvär så som säsongsartad eller året runt snuva, besvär med ögon eller hud. Endast personer äldre än 12 år får behandlas med läkemedlet för allergiska ögonbesvär. För barn under 6 år och för långvarigt användande endast enligt läkares ordinationer.

4,96
1 styck = 0,50 €

Histec är en allergimedicin, ett antihistamin, som lindrar allergibesvär snabbt. Histec innehåller cetirizin, som är en av världens mest använda och best kända antihistamin. Cetirizin används vid behandling av årstidsbunden och perenn allergisk snuva, allergiska reaktioner i ögonen och på huden (urtikaria) och svåra hudreaktioner orsakade av myggbett. En del användare blir trötta av Histec och det bör tas i beaktande i synnerhet i början av behandlingen. För långvarigt bruk och för barn under 12 år endast enligt läkares ordination.

4,96

Cetirizin-ratiopharm är en allergimedicin, ett antihistamin, som lindrar allergibesvär snabbt. Det verksamma ämnet är cetirizin, som är en av världens mest använda och best kända antihistamin. Till vuxna och barn från 6 år används Cetirizin-ratiopharm för att lindra symtom från näsan och ögonen vid säsongsbunden och kronisk rinit (allergisk snuva) och för att behandla kroniska nässelutslag (kronisk idiopatisk urtikaria) För långvarigt bruk och för barn under 6 år endast enligt läkares ordination.

4,54

Det verksamma ämnet i Cetimax är cetirizin. Cetirizin är en antihistamin, som används vid behandling av allergi (överkänslighet). Cetimax är tänkt för behandling av näs- och ögonsymtom i samband med säsongbunden och året runt förekommande allergisk snuva och för behandling av kroniska nässelutslag.

4,44
1 styck = 0,44 €
Benadryls verksamma ämne är acrivastin, som är en mycket snabbverkande allergimedicin eller antihistamin. Kapslarna börja verka redan på 15-25 minuter, vilket gör det möjligt för dig att själv behärska dina allergisymtom allt efter situationen och ta läkemedlet bara då det behövs. Benadryl används för behandling av hösnuva, annan allergisk snuva, allergiska ögon- eller hudsymtom samt mot kraftiga hudreaktioner och klåda förorsakade av myggbett. Långvarigt bruk och användning av barn under 12 år endast på läkarordination.
6,56
1 styck = 0,55 €

Medicin

6,49
12,86
12,09
Xyzal är en allergimedicin, ett antihistamin, som lindrar allergibesvär snabbt. Det verksamma ämnet är levocetirizin. Till vuxna och barn från 6 år används Xyzal för att lindra symtom från näsan och ögonen vid säsongsbunden och kronisk rinit (allergisk snuva) och för att behandla kroniska nässelutslag (kronisk idiopatisk urtikaria). Xyzal rekommenderas inte till barn under 6 år eftersom dosen inte kan anpassas till dem med de filmdragerade tabletter som för närvarande finns att tillgå. För långvarigt bruk endast enligt läkares ordination.
8,86

Loratadin ratiopharm är en antihistamin som inte orsakar trötthet och som används för behandling av vissa allergiska sjukdomar. Det verkar genom att hindra effekten av histamin. Histamin är med vid uppkomsten av allergiska reaktioner. Loratadin ratiopharm är tänkt för förebyggande och behandling av allergisk snuva (med symtom som rinnsnuva, kliande eller täppt näsa och nysningar), ögonsymtom orsakade av allergi (kliande, röda och tårfyllda ögon), samt nässelutslag orsakade av allergi (rodnad och kliande hud). Långvarigt bruk och användning av barn under 12 år endast på läkarordination.

4,94

Desloratadine Sandoz är en långverkande allergimedicin som inte är tröttande. Dess verksamma ämne desloratadin lindrar överkänslighetssymptom, såsom nästäppthet och snuva, kliande ögon och allergisk eksem och klåda.

7,90
1 styck = 0,79 €
Zyrtec-mixturens (numera kallad oral lösning) verksamma ämne är cetirizin. Zyrtec är en allergimedicin som är avsedd för behandling av näs- och ögonsymptom vid säsongsbunden allergisk snuva och allergisk snuva som förekommer året runt samt kroniska nässelutslag (kronisk idiopatisk urtikari). Till barn under 6 år och för långvarigt bruk endast enligt läkares föreskrift.
10,45
1 l = 139,33 €

Zyrtec-droppar är en allergimedicin avsedd för behandling av näs- och ögonsymptom vid säsongsbunden allergisk snuva och allerisk snuva som förekommer året runt hos vuxna och minst 6-åriga barn. Den används också för behandling av kroniska nässelutslag (kronisk idiopatisk urtikari). Det verksamma ämnet i Zyrtec-droppar är cetirizin. Till barn under 6 år och för långvarigt bruk endast enligt läkares föreskrift.

21,16